Pages

Сирия сваля израелски F-16 с антични ракети С-200 :)

Новината по-долу е от началото на тази година.
Тя е от преди Русия да предостави на Сирия по новите ПВО С-300. Т.е. Ф-16 е свален със старото сирийско ПВО, което е модел от "ранните 70-те години".
Израелските Ф-16 са едни от най-модерните в света, каквито изобщо могат да бъдат подобни стари модели самолети.
Т.е. това "нещо" не издържа дори ракета С-200...
Коментарът е излишен.
Публикация от Канал 3:
Сирийската ПВО изстреля няколко зенитни ракети по израелски изтребител Ф-16, който извърши атака на територията на Сирия. От Израел признават за "разбит самолет", чиито пилоти са катапултирали благополучно.
От израелската армия съобщиха, че един от бойните й самолети се е разбил по време на удари срещу "ирански мишени” в Сирия след отразяване на бръмчене.
Изтребителят е обстрелвал пункт за управление на безпилотни самолети в Сирия, от който днес е бил изстрелян от сирийска територия дрон към окупираните от Израел Голански възвишения.
Безпилотният апарат е проникнал във въздушното пространство на Държавата Израел, се казва в комюнике на Армията за отбрана на Израел.
"Израелските ВВС нанесоха удари по елементи на системата за изстрелване на ирански летателни апарати от територията на Сирия. По време на атаката няколко зенитни ракети бяха изстреляни по самолет на израелските ВВС. Пилотите на един от самолетите са се катапултирали в съответствие с процедурата. Летците са се приземили на територията на Израел и са настанени в болница за лечение“, се казва в съобщението.

No comments:

Post a Comment